Beställa dödsfallsintyg

Jag ringde Skatteverket igår

Folkbokföringen.

Under helgen loggade jag in

Jag var vårdnadshavare bara till två

Amira och Maryam.

Handläggaren svarade.

-”Hej, sa jag. Jo… min son har gått bort”

Det var svårt

att hålla rösten i schack.

-”Okej”, sa hon hurtigt.

-”Ja…jag ville beställa ett dödsfallsintyg.”

-”Okej”, sa hon igen.

Och fortsatte i samma glada ton:

-”Vad hade han för personnummer?”

Jag rabblade upp det.

Med gråt i rösten.

-”Då skickar jag det med posten!

Hon önskade mig en bra dag.

Och så klick.

Det var det.

Så enkelt.

För henne.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

2 reaktioner till “Beställa dödsfallsintyg

  1. Jag läser dina ord. Jag tänker på dig. Tänker på er alla som stod Hampus nära. En gång var det jag. Tårarna har trillat, och jag tänker på de fina minnen som jag har av Hampus. Du är stark, även om det inte känns så ibland. Du är modig, som vågar sätta ord på din sorg. Du är och var en fantastisk mamma till Hampus! Jag skickar en varm kram till dig och hela familjen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: