Inget blir normalt.

Nu är jag här med min ilska igen.

Idag är jag arg för somligas okänslighet.

Kan man kräva förståelse?

Jag vill göra det.

När nån pratar om gamla Agda, 97.

Som varit sjuk 10 år.

Som nyligen dött.

Och de är ledsna.

Jag förstår det.

Hur i helskotta kan förståelsen

för min situation

vara så förbaskat låg?

För hur det känns för mig

när nåt sånt sägs?

För min familjs situation?

För min pappa och mamma

som förlorat sitt barnbarn

och som ser sin dotter i bottenlös sorg?

För min syster?

”Jaha! Men min son är D-Ö-D!”

Min medkänsla är noll.

Det låter hemskt, va?

Men typ:

”har du brutit benet?

Synd för dig,

men hittade du ditt barn livlöst?”

Eller:

”Din farmor dog efter ett långt liv

och längre sjukdom,

men satt du bredvid ditt barn

när läkaren beslutade att stänga av?”

Jag blir galen.

Jag vill kräkas.

Jag fattar att allas liv fortsätter som vanligt.

Varför kan inte alla bara fatta

att mitt inte gör?

Och de som ska stå mig nära.

Eller min familj nära.

Varför gör inte de?

Varför kan inte alla bara fatta

att jag är en jävla spillra?

Hur ”together” jag än verkar.

Inget kommer nånsin vara normalt igen!

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

3 reaktioner till “Inget blir normalt.

 1. Det är för stort för att förstå. Det är så ogreppbart. Det är en sån skräck för en förälder att ens i fantasin föreställa sig. Det är nästan omöjligt för hjärnan att hitta verklighet i en sån händelse som du fått uppleva.
  Ååå som jag önskar jag hade ord som räckte till. ❤️

  Gilla

  1. Jag menar nog inte att man ska förstå förstå. Men ändå på nåt vis att man ska, pga det du skriver, acceptera allt jag gör, allt jag inte gör osv osv.

   Gilla

 2. ❤️ jag förstår inte din fulla sorg…jag kan bara föreställa mig helvetet du är i😢 I gymnasiet fick ni beskriva helvetet i tre nivåer, hemskt-hemskare-hemskast. Du ville ha min hjälp! Jag var nog inge bra…Men nu upplever du det som är värre än det hemskaste💔 Jag som morfar tycker att livet blev pest efter 2/2 och jag förstår att ditt helvete är så mycket mycket värre💔😢 Och jag kan absolut inte acceptera att förståelsen är så låg💔 att det finns de som tror att den bottenlösa sorgen går över på några månader💔😢 Det är hjärtlöst och troligen väldigt egoistiskt. Älskade Maja och älskade Hampus, jag vill alltid försöka finnas vid er sida❤️❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: