Idag är hennes dag…

…men jag kan inte låta bli

att göra det till hans.

Hans minne i alla fall.

Jag firar henne.

Jag är glad.

Och ler.

Sådär som jag alltid gör utåt.

Men inombords har jag en svart klump.

Idag är en av de värsta dagarna hittills.

Jag minns när Maryam föddes.

Hampus var hemma.

Jag minns att jag skojade och sa:

-”Föd aldrig barn, Hampus!”

Han skrattade.

Han gjorde en speciell min ibland.

Blundade.

Tillgjort?

Han tyckte kanske inte mamma var så kul.

Inte sådär mellan värkarna.

Jag minns hur han var så förkyld.

Och för första gången fick han stanna där.

Hos pappa.

För jag blev rädd.

För RS-virus.

För att Maryam skulle bli sjuk.

För att hon skulle dö.

Hampus brukade få stanna hos oss.

När han var sjuk.

För att inte smitta dem.

Jag har aldrig förstått varför man gör så.

Och sen gjorde jag det.

Den enda gången.

Det är sånt som plågar mig.

Glömde jag visa att han var viktig?

Hursomhelst helst,

det här är hennes dag.

Jag får skriva om den sen.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

3 reaktioner till “Idag är hennes dag…

  1. Önskar så att Hampus fick vara med och fira Maryams ettårsdag. Och alla hennes dagar och hans. ❤️ Lägg en varm hand på din axel och påminn dig om att du alltid gör ditt bästa för dina barn. Mer än så kan man inte göra. Ibland får nån stå tillbaka för någon annan. En viktig lärdom i livet. Och Hampus hade det ju bra hos pappa också. ❤️ KRAM

    Gilla

  2. ❤️ Du glömde aldrig att visa hur viktig Hampus var och är💔 Han kände, han visste hur du kände❤️ Kanske därför han gjorde sig till när du inte var så kul…som du gjorde när jag var/är töntigt okul🤪😘❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: