Sorgen är den mest kraftfulla länken.

Är det konstigt att skriva om jul redan nu? Men jag tänker på den redan nu. Oroar mig för den. Oroar mig för klumpen i magen och trycket i bröstet.

Jul har alltid varit en av mina favorit-högtider. Sångerna, prydnaderna, den magiska känslan. Men sen dog Hampus. Vid nyår det året hade jag önskat mig utmaningar som stärker. Måste jag säga att jag ångrar den önskningen?

Min första och hittills enda jul utan Hampus var hemsk. Den första julen utan att ens kunna ringa Hampus, för han vara ju faktiskt hos sin pappa en del. Inte blev det heller bättre av att hela familjen hade magsjuka.

För mig, och säkert för de allra flesta föräldrar som förlorat sina barn, så är högtiderna värst. Högtider representerar familj för mig. Och att vara tillsammans. Det är väl därför det blir så tufft. Överallt ser man bilden på något man aldrig mer kommer att få; en komplett familj.

Däremot har jag märkt att ”förspelet” är värst. Den hemska väntan på själva dagen. Oro i magen, ångest, tankar på vad som varit och hur det ska bli. Själva dagarna underlättas av att familj och vänner tänker på en.

Men ju längre tid som går, ju mindre vill jag undvika situationer då sorgen är som allra starkast. Jag längtar efter dem istället. Den där råa påminnelsen om att han funnits men dött, om att det värsta har hänt oss och att vi för alltid är förändrade. Sorgen är den allra kraftfullaste länken som jag har till Hampus.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

4 reaktioner till “Sorgen är den mest kraftfulla länken.

 1. Kan bara föreställa mig hur hemska högtiderna måste vara. Jag tycker som du, det är ju familjen i fokus då och att få vara tillsammans. Så skönt ändå att du kan skriva om din sorg, släppa ut den och inte stänga den inne. Styrkekram! ❤️

  Gillad av 1 person

  1. Jag märker hur oerhört gott det har gjort mig att få skriva av mig. Bloggen är som en bästa vän som ständigt bara lyssnar när den behövs som allra mest ❤️ kram!

   Gillad av 1 person

   1. Ja men eller hur? Jag känner lite samma 😊 Jag älskar att skriva och skrev mkt dagbok när jag var yngre. Det gör bara gott tror jag att få skriva av sig sina känslor och tankar. ❤️

    Gilla

 2. Älskade Maja❤️ SKRIV❤️ Känner att det gör dig gott! Det har alltid gjort mig också gott❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: