-”Hur stor är grabben?”

Barn kan verkligen bli olika beroende på miljö. Hemma hos systers familj får 1-årige lillebror skämtsamt ofta en fråga. -”Hur stor ä abbar’n?” Vet inte hur långväga mina läsare är, men det betyder i alla fall ”hur stor är abborren?” Då kan han sträcka ut sina armar och visa.

Idag försökte Amira relatera till det. För jo, man hör det ofta hos syster. Och Amira pratar väldigt ofta om allt som händer. Sätter det i ett sammanhang. Sådär som så många barn gör. -”Hur stor är grabben?” sa hon och visade stolt med armarna hur lillkusinen brukar göra samtidigt som han får en massa beröm.

Och det där är ju en sån liten grej. Men jag tänker ofta på sånt där. Hur försiktig man måste vara. Hur bara en liten skiftning i ton varenda gång man pratar om någon, kan vara tillräcklig för att barn ska fatta galoppen. Som små svampar.

Samhället skulle vara ett så mycket bättre ställe om alla vuxna såg vilket ansvar vi har. Vi uppfostrar inte bara våra barn för att de ska lyda just nu.

Och nä, om ett barn vet vad ”abbar’n” är, är såklart inte viktigt i det stora hela. Inte ens i det lilla. Bara ett exempel på hur miljö hör skillnad.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: