Som en Fågel Fenix.

Jag möter många människor, framförallt ungdomar, i mitt jobb. De tycks tro att livet här alltid är lätt. Som att genom man fötts här så har man automatiskt ett frikort till det glassiga livet.

Och kanske de har rätt. I jämförelse har jag kanske ett glassigt liv. Trots att jag förlorat en bit av min själ. Det har de förmodligen också. Flera gånger om. Kanske det är därför jag så lätt kan förstå? ”Desperata situationen, desperata val.”

Ur det där svåra, mitt svåra, föddes Fru Mammamage. Jag har tänkt så många gånger att namnet inte passar min blogg eftersom namnet föddes innan Hampus dog. Men ju mer tid som går, desto mer känns det som att framtiden ligger i namnet. Som att det kanske blir mitt alter-ego, mitt nya jag.

Fru Mammamage. Som en Fågel Fenix. Genom svårigheter, mot stjärnorna. Jag hade glömt det ordspråket, som alltid följde mig förut. Per Aspera ad Astra. Det låter liksom rätt. Kanske allt i livet ändå tagit mig hit.

Jag har kommit till en punkt när jag så innerligt saknar den jag var förut. Är du med mig, Hampus? Ska vi satsa du och jag? Som vi alltid gjorde förut.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

%d bloggare gillar detta: