”Tryggare kan ingen vara…

än Guds lilla barnaskara.” Jag undrar vad de egentligen menar med den texten. Jag minns hur vi valde bort den psalmen till begravningen för att vi kände att det var så fel. Som en förfärlig lögn. Vår son hade inte varit trygg trots att han ingick i Guds barnaskara. Inte det minsta. Men det är ju en kristen sång förstås. Och ateister skulle väl säga något enkelt om att det var en påhittad sång.

I islam säger man istället, såklart bland tusentals andra saker, ”Gud tar de fina och testar de starka”. En muslimsk bekant skickade det till mig precis efter Hampus död. Kom ihåg det Maja, bara kom ihåg det, skrev han. Det hjälpte mig inte heller. Som att jag inte visste redan att Hampus var fin… och om hans död var mitt styrketest, så hade jag hellre levt svag.

Jag tror på islam. Har gjort det väldigt länge. Och när jag började läsa om islam så kändes det så självklart så kanske har jag gjort det hela livet. Men efter Hampus död är allt sånt så svårt. Jag fick erbjudande om att prata med en annan, en troende, som också förlorat sitt barn. Men nånstans VILL jag inte hitta den tryggheten. Det lugnet. Eller mening. Inte kring nånting som har med hans död att göra. Inte där ändå in på djupet.

Istället på begravningen sjöngs det Josh Groban. Ja, inte som psalm förstås. Musik har alltid varit ett skyddsnät för mig. Det är i musikens text som mina känslor riktigt kommer fram. I stunder när jag varit ledsen, hjärtekrossad, arg, sårad… det finns alltid en text som når fram till hur jag känner. Josh Grobans ”To where you are” ger mig fortfarande tårar:

Who can say for certain, maybe you’re still here. I feel you all around me. Your memories so clear. Deep in the stillness, I can hear you speak.
You’re still an inspiration. Can it be,
that you are mine, forever love? And you are watching over me from up above?

Fly me up to where you are, beyond the distant star. I wish upon tonight to see you smile. If only for awhile to know you’re there. A breath away’s not far to where you are.

Are you gently sleeping, here inside my dream. And isn’t faith believing all power can’t be seen. As my heart holds you, just one beat away. I cherish all you gave me everyday

‘Cause you are mine, forever love. Watching me from up above. And I believe that angels breathe. And that love will live on and never leave.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

2 reaktioner till “”Tryggare kan ingen vara…

  1. Underbar text❤️
    Jag tycker psalmer är en massa konstlat staplade ord som inte alls träffar rätt!
    Kram älskade Hampus och kram också till Hampus älskade mamma❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: