Klockan 17.07 och ett extra skratt

Klockan 17.07. Det var precis då du kom. Med de andra barnen minns jag inte klockslagen lika tydligt. Kanske för att det var den första. Kanske för att jag bara var din mamma så länge. Klockan 17.07 den 3 april förändrades mitt liv. Då blev jag mamma. Och inte bara vilken mamma som helst. Jag blev din mamma.

Imorse hörde jag plötsligt skratt. Två sammanflätade skratt från soffan. Amira satt i soffan med min telefon. Och Maryam var i badrummet med mig. När jag kom närmare soffan började tonerna från Ed Sheeran spela. ”Oh misty eye of the mountain below…” I see fire. Hon hade hittat bildspelet på Hampus. Och det extra skrattet var hans, när han hällde vatten över sig i sin Bucket-challenge.

Hon satt där i säkert 10 minuter. Hon tittade på den korta snutten om och om igen. Hon tindrade med ögonen och skrattade högt. Precis sådär som en lillasyster gör när en storebror gör nånting busigt. Och jag tänkte att sådär borde det fått vara, varje dag.

Och än en gång sörjde jag att det inte finns fler videos. Med videos hade vi fått höra hans skratt. Höra hans röst. De hade kunnat få en egen bild av hans miner och busiga ögon. Men det blir ju aldrig detsamma. Aldrig nånsin igen.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

3 reaktioner till “Klockan 17.07 och ett extra skratt

  1. Maja, dina ord går som vanligt rakt in i hjärtat, där känslor känns. Åh, vad orättvist att de skratten inte fick fortsätta bli fler och fler. Kram till dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: