Barnkalas som en hel vetenskap.

Wow så snabbt tiden ändå går! Amira fyller snart 4 år och har verkligen blivit stora tjejen. Senast i söndags var hon på sitt första kalas och det är ju som en milsten kan jag tycka. När sånt också börjar. Hon hade peppat upp en hel vecka innan och jag började bli lite nervös för att hon skulle bryta ihop. Sådär precis innan för att spänningen blev alldeles olidlig. Hon gör så ibland nämligen. Det blir som tilt i hjärnan. Men nej, allt gick bra och hon var supernöjd. Förstås.

Nu är det ju då dags för att planera hennes första egna kalas. Vi tycker faktiskt det är ganska svårt. På kalaset i söndags var det väldigt få barn. Och det pratades om regler som de hade hemma, om att bjuda tex så många barn som hen fyller år. Det skulle ju isf innebära att Amira får bjuda 4 kompisar.

Både jag och Ihsan är väldigt emot såna begränsningar. Jag har tex alltid låtit Hampus ha kompisar fritt. Och Ihsan, som arab, är ju inte uppfostrad med det svenska ”nu ska vi äta så du får gå hem eller sitta på hens rum”.

Vi kom i alla fram fall till, tror jag, att vi skulle hålla det här första kalaset ganska litet. För Amiras skull. För att spänningen inte ska bli alldeles för stor. Sen får vi se hur vi gör sedan.

Men hur gör ni? När det kommer till era barns kalas?

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

2 reaktioner till “Barnkalas som en hel vetenskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: