Att få möjlighet att deppa över det lilla.

Man tror kanske att årsdagen är en jobbig dag. Det hör man faktiskt ganska ofta. Även från människor som tror sig veta hur man ska vara ett stöd. ”Uppmärksamma årsdagen” och kom ihåg den som avlidit. Och årsdagen är ju en stor grej. Fast ändå blir det lite fel, när alla andra dagar glöms bort.

Den andra årsdagen är på väg nu. Jag mår dåligt redan nu. Och ångesten i bröstet är redan här. Gamla bilder tar hårdare. Nedräkningen kring alla händelser som blev hans sista. Ilskan över orättvisan blir mer påtaglig.

Undrar om jag nånsin blir kvitt den. Ilskan alltså. Jag har fortfarande svårt att hantera den när den sliter tag i mig. Det är sällan tårar. Den där hjärtskärande gråten som man kan tänka sig skulle vara överväldigande. Det är det där frätande som jag stångas med. Det är energikrävande.

Förra året kom de här känslorna inte såhär tidigt. De kom tidigare i år. Jag minns inte riktigt när, men kanske januari? Veckan innan var fasansfull, dagen innan ren katastrof och sen var själva årsdag ändå helt okej. I jämförelse alltså. 

Det är nånstans jobbigt. Att vara en vanlig människa. Ibland blir jag en såndär bitter surkärring som inte orkar med människor som deppar över små saker. Då kommer den där ilskan igen. Men då måste jag ju bita ihop och förstå att det nog egentligen är avundsjuka. Tänk va skönt att ha möjlighet att deppa över små saker…

På bilden har Hampus de vinterkläder som jag går i nu. Handskarna som är för stora för mig. Jackan som han egentligen ville ha i vinröd, men som var slut i den färgen. Vi köpte de tillsammans inför hans sista vintern. På Avion. Inombords vill jag att nån ska se det. Att det är hans kläder. Så att det märks att nån minns. Att nån mår lika dåligt som jag. Att nån ser det svarta moln som ständigt hänger över mig.

Fast samtidigt vill jag kanske inte det. Kanske vill jag bara att nån ska uppmärksamma mitt brustna hjärta och min trasiga själ. För det blir ensamt med all sorg. Även med massor av människor runtomkring.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: