Vad är väl ett homosexuellt barn gentemot ett dött barn?

Idag sitter jag i Nordmaling på en föreläsning om HBTQI och normkritik. Jag har alltså börjat om att jobba igen. Första dagen tillbaka efter alla sjukdomar. Kladdig i ögonen av salva men det fungerar i alla fall.

Jag har alltid gillar föreläsningar. Man får komma ifrån sina vanliga arbetsuppgifter för att fylla på med nya tankar, få nya idéer och än mer arbetsglädje. På nåt vis får jag allt det där även av föreläsningar som jag inte tycker är bra. Nånting bra går alltid att hitta 🙂

Det är också intressant det där. Det här ämnet alltså. Hampus missade en fantastisk del av livet, att bli kär. I 7an, den första terminen, skrev de ett brev till sig själva. Ett brev som de skulle få i 9an. Där hade Hampus också skrivit det, att han inte var kär. Trist.

Och så återkommer jag till det där, att han inte fick nån framtid. Och allt han borde ha fått uppleva… Vem hade han blivit? Vem hade blivit hans första kärlek? Hans första puss? Hade han smugit eller hade han berättat? Och längre fram, hans första jobb? Hade han tagit sig till Nya Zealand?

Och för att knyta ihop säcken. Det är så synd vad föräldrar gör med sina barn. Föräldrar som förskjuter sina barn pga nån enkel bokstav som H, B, T eller Q? Vad är väl tex ett homosexuellt barn gentemot ett dött barn? Hur kan det vara värt det?

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

En tanke på “Vad är väl ett homosexuellt barn gentemot ett dött barn?

  1. Ja, Hampus berövad på sin framtid…tänker jag ofta på, eftersom vi så ofta pratade om det, mitt älskade barnbarn och jag!
    Han hade all framtid med drömmar och tankar💔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: