Vardagsstöket är en orsak.

Även om jag är hemma med vabb, känner av nåt som liknar början till feber och egentligen vill kräkas när jag ser en full diskmaskin och diskbänk (lycka är en ren diskbänk, som min syster en gång sa), så fick jag en stark och innerlig känsla av tacksamhet. Vardagsstöket är ett tecken på att vi är en familj som bor här. Och trots små krämpor som ganska kraftig ögoninflammation så mår vi jättebra.

Familjen i sitt esse.

Jag följer en kvinna på Instagram, som precis förlorat sin man och barnets pappa till cancer. Den sjukdomen har alltid skrämt mig. Det känns som att den skördar offer på ett helt djävulskt sätt. Men tydligen gör epilepsi det också. På ett ännu värre sätt. Och utan att jag ens visste att det fanns i familjen. Tack och hej, pang bom.

Hur som helst, jag slits av medkänsla. Utan att egentligen veta, så kan jag säga exakt hur det känns att bara fokusera på att andas. För att man kanske inte ens vill, för att man saknar alldeles för mycket. Hur hjärtat slits itu inuti en, hur man till och med kan känna de där tusen bitarna, samtidigt som världen utanför bara fortsätter snurra.

Kanske är det därför jag känner sån tacksamhet idag? För helt udda grejer som ändå är tecken på att vi andra lever. Och älskar.

PS. Peppar peppar. Ta i trä. Förra onsdagen så började jag prata om hur vi aldrig varit sjuka sen… ja, jag vet inte ens hur länge. Och kollegan sa: ”-Men Maja, vågar du säga sådär? Ta i trä åtminstone!” Jag gjorde inte det och sen dess har inte familjen varit nåt annat än sjuka. På alla möjliga sätt. Jag tror fortfarande inte på sånt där, men nu tänker jag inte chansa. Om det låter klokt. För precis innan Hampus dog så sa jag också att jag var så tacksam att mina barn var så friska, inte ens allergier. Tji, fick jag…

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: