Det börjar illa, men slutar fantastiskt.

Tidigare i veckan så jag en bild på Instagram som verkligen fastnade hos mig. Den var uppdelade i fyra delar och handlade om barnuppfostran. Såklart. Det är ofta de som riktigt fastnar hos mig.

I första delen kunde man se en liten flicka som tog en hammare och hennes pappa lät henne. Någon bredvid sa: ”Det där kommer sluta illa”. Så långt inget konstigt, men det var pappans svar som tog tag i mig. Han sa: ”Nä, jag tror det kommer att börja illa. Men det kommer att sluta fantastiskt.” Och den sista meningen hade de illustrerat med att flickan vuxit upp och blivit snickare.

Och visst, hold your horses! 😉 Det där kan man problematisera hur mycket som helst. Ojbara så mycket som kan hända om man låter dem husera fritt. Men det jag vill komma fram till är att man inte ska vara så rädd för att låta dem försöka.

Pappa i huset är fantastisk på det där. Att låta barnen delta i det allra mesta. Jag är så tacksam för det. Saker som jag inte ens tänker att de KAN delta i lyckas han anpassa så att det är på exakt rätt nivå för dem. Och dessutom lyckas han få dem att tycka det allra mesta är kul. Våra barn är barnen som självmant plockar fram alla dammvippor, dammsugare osv och stänger ute mig från rummet 🙂

Väggfärgerna, både till sovrummet och till groventrén, har vi faktiskt också köpt på Rusta. Vi tycker de har jättefina färger och har använt dem förut. Så varför inte? Priset är awesome! Så awesome att man faktiskt kan måla om när man vill. Hur många gånger som helst till och med!

Kom ihåg att ni kan följa oss på Instagram om ni vill hänga med på vårt renoveringsprojekt! Ni hittar länk dit här bredvid.

Det blir ju också till att köpa en hel del nya saker till barnrummet, men det blir en senare fråga för oss 🙂

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

2 reaktioner till “Det börjar illa, men slutar fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: