Tidiga dräktighetstecken?

Vilken nervös väntan det här är! Vi var aldrig såhär med vår Nelli. Då tog vi som bara för givet att det skulle bli valpar. Båda gångerna. Denna gång är det som att vi går och tittar efter alla möjliga tecken. Läser. Tittar igen. Men mer går ju inte att göra.

Nu är det bara en väntan på de första dräktighetstecken efter att hon är parad. De första fem veckorna behöver inte Bella någon speciell behandling utan lever som vanligt. Vi utsätter inte Bella för någon stress eller andra andra påfrestningar utöver det normala. Vi håller henne hemma och följer våra vardagsrutiner och gör det hon är van vid och tycker är kul.

De första veckorna märks eller syns det inget speciell fysiskt på Bella. Såklart. Däremot har vi läst (sen förra gångerna) att vulvan kan fortsätta vara lite mer svullen efter löpet. Men man ska kunna märka att hon får en viss personlighetsförändring. Hon blir lugnare än vanligt, mer tillgiven och kärleksfull, vill vara mer för sig själv med matte eller husse. Hon bör också få ökad aptit.

Personlighetsförändringen tror vi oss kunna känna av. Eller är det önsketänkande? Bella är alltid så oerhört kärvänlig, social och närgången, så det är svårt att veta. Men vi upplever att hon blivit lite mer avslappnad.

Nu väntar vi ju på 3e dräktighetsveckan då man ska kunna se tiken bli illamående. Det är då som de befruktade äggen fäster i livmodern och då kan hon matvägra. Även vid denna dräktighetsvecka kan de få en lindrigare blödning från vulvan och det är helt normalt.

Det var lite om dräktigheten de första 3 veckorna och ni kommer såklart få ständiga uppdateringar här.

Publicerad av Familjen Aboutaouk-Larsson

Vår familj består av två vuxna, två barn och en änglavakt. Livet förändrades när min 13-årige son plötsligt dog och bloggen handlar nu om livet som fortsätter. Det innehåller vårt familjeliv, pysseltips och mängder av renoveringar :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: